Popis:Šafrán je často využíván z důvodů léčebných. V malém množství podporuje krevní oběh, posiluje žaludek a posiluje trávení. Uklidňuje nervy, působí proti křečím, astmatu,...
Popis:Šafrán je často využíván z důvodů léčebných. V malém množství podporuje krevní oběh, posiluje žaludek a posiluje trávení. Uklidňuje nervy, působí proti křečím, astmatu,...
Popis:Šafrán je často využíván z důvodů léčebných. V malém množství podporuje krevní oběh, posiluje žaludek a posiluje trávení. Uklidňuje nervy, působí proti křečím, astmatu, kašli, má močopudné učinky. Šafrán je bohatým zdrojem minerálních látek, především vápníku, draslíku, hořčíku a železa. V neposlední řadě obsahuje vitamín C a A.Je jednou z nejvzácnějších a rovněž nejdražších léčivek. Má zvláštní vůni a nahořklou chuť. Často využívá v gastronomii. Při vaření dodává pokrmům žlutou barvu a už malé množství ochutí polévky,omáčky, ryby a další pokrmy.
Způsob použití:Pro přidávání do pokrmů roztlučte nitky v hmoždíři a použijte až ke konci vaření.Vhodný také v mléce na spaní nebo do obilných kaší.
Vyluhovaný šafrán:Dejte trochu šafránu do hmoždíře a pečlivě ho rozemelte (můžete ho drtit s trochou cukru). Potom smíchejte asi jednu čajovou lžičku směsi s polovinou sklenice horké vody. Zakryjte a nechte luhovat několik minut. Tento výluh můžete skladovat v uzavřené sklenici v lednici po dobu jednoho týdne.
Balení:1g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.