Poradna Lifestyles Intra sirup 950 ml

Autor: | Vloženo: 13.05.2012 000 16:57 | Témata: Poradna Lifestyles Intra sirup 950 ml

Mohu Intru užívat v době těhotenství?

Slyšela jsem, že některé bylinkové produkty se nemají užívat v době těhotenství. Kamárádka ale Intru užívá a tvrdí, že se během těhotenství užívat může. Jak to tedy s užíváním Intry je? Děkuji za odpověď.

  • 13. května 2012 - Oficiální zástupce obchodu Intra Shop - zdraví od Lifestyles

    Vaše kamarádka má pravdu: Intru můžete užívat i v době těhotenství. A také po porodu, v období kojení.
    V obou případech je užívání Intry dobré nejen pro vás, ale i pro miminko. Váš organizmus zpracuje látky, které Intra obsahuje, a vaše miminko je dostane v té, pro něj, nejlepší formě.
    Intru v každém případě těhotným ženám i kojícím matkám doporučujeme. Některé páry, které plánují miminko, se na nás obracejí a Intru objednávají, aby ji mohli oba rodiče užívat ještě před početím. Což lze samozřejmě také doporučit.
    Intra je velmi bezpečný přípravek, můžete ji užívat dlouhodobě, pravidelně a bez obav.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 13. května 2012 - Oficiální zástupce obchodu nakupujzdrave.cz

    Dobrý večer,

    skutečnost, že Vaše kamarádka daný přípravek užívá a tvrdí, že se to může, ještě neznamená, že se jedná o produkt bezpečný. On samozřejmě bezpečný je, avšak já osobně těhotným a kojícím ženám jakoukoliv suplementaci NEDOPORUČUJI. Zdravou a pestrou stravou, bohatou na základní makro i mikro živiny, dosáhnete rovnováhy organismu i bez doplňků stravy.

    S přáním příjemného večera

    Ing. Vladimír Klescht
    nutriční poradce

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Intra Shop - zdraví od Lifestyles

      13. května 2012 - Oficiální zástupce obchodu Intra Shop - zdraví od Lifestyles

      Děkujeme za názor.

      Ve své odpovědi výše jsem mj. vycházel z vyjádření pane P. Kramera, R.N.C, autora knihy "Znečišťování organizmu a jak se mu bránit". Pan Kramer je diplomovaným poradcem pro výživu, pochází z Kanady.
      Ve svém vyjádření říká (cituji):

      "Byliny obsažené v INTŘE jsou tak vyladěny a jsou v takovém množství, že jsou bezpečné pro ženy v těhotenství a pro kojící matky. Všechny byliny obsažené v preparátu Intra jsou schváleny institutem MCA, Health Canada and the FDA a jsou ve ve skupině poživatin. Byliny v Intře jsou na seznamu bezpečných složek GRAS (v ang. Generaly Recognized As Safe - Schváleny jako bezpečné).

      Preparát NUTRIA je na tom podobně, veškeré suroviny ovoce a zelenina v Nutria jsou pečlivě kontrolovány, obsahují antioxidanty a především kyselinu listovou (44mcg/2 kapsle), která je potřebná pro zdravý vývoj plodu. Antioxidanty v Nutria jsou využívány jak matkou tak i plodem. Pokud nevyhovují ženě kapsle, je možné obal
      rozpůlit a obsah nasypat na jídlo nebo do nápoje."

      S vaším doporučením "...Zdravou a pestrou stravou, bohatou na základní makro i mikro živiny, dosáhnete rovnováhy organismu i bez doplňků stravy." naprosto souhlasím.
      Problém je v tom, kde tu stravu bohatou na základní makro i mikro živiny vzít. V běžném obchodě určitě ne. Na vlastní zahrádcě možná někdo ano, ale většinou to také není až tak jednoduché.

      A to je právě jeden z důvodů, proč se doplňky stravy prodávají: abychom jejich užíváním mohli doplnit to, čeho je v běžné (byť pestré) stravě málo.


    • S. Novotná

      15. května 2012 - S. Novotná


      Děkuji, to mi dává smysl: opravdu je to s kvalitou potravin bída. I z toho důvodu uvažuji o užívání Intry během těhotenství. Asi se ještě poradím se svým doktorem. Myslím, že je docela otevřený i pro alternativní způsoby léčby, tak by to mohlo být docela objektivní.


  • 15. května 2012 - Oficiální zástupce obchodu Intra Shop - zdraví od Lifestyles


    Ano, poradit se s lékařem je myslím rozumné, abyste měla jistotu, že se nemusíte bát.

    Lékaři, kteří Intru dobře znají, ji doporučují. U ostatních lékařů je to různé: někteří jsou obecně doplňkům stravy nakloněni, jiní naopak. Pokud by váš lékař Intru neznal, rád mu pošlu bližší informace, nebo ho můžete odkázat na náš eshop http://www.intra-lifestyles.net..., kde základní informace získá také.

    Obecně ale platí, že doplňky stravy nejsou léky ani léčiva, takže není nutný souhlas lékaře k jejich užívání. Ale konzultaci s doporučuji, již kvůli vzájemné důvěře pacient - lékař.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.