Biotech Spirulina 100 tablet
Doporučené nabídky (1)
Nejlevnější nabídky (8)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Biotech Spirulina
Spirulina je druh sinic vhodný k lidské spotřebě. Je jedním z nejstarších živých organismů na Zemi a používali ho už i Aztékové jako přístupný zdroj potravy. Spirulina je stále v mnoha kulturách součástí pravidelné stravy. Spirulina obsahuje vitaminy, minerální soli, bílkoviny a jiné účinné látky. Má vysoký obsah betakarotenu (provitamin A) a chlorofylu. Je bohatým rostlinným zdrojem mastné kyseliny gamalinolenové (GLA). Obsahuje 18 aminokyselin, z toho 8 esenciálních. Jeden gram spiruliny odpovídá výživové hodnotě jednoho kilogramu zeleniny. Přípravek neobsahuje složky živočišného původu, proto jej mohou užívat i vegetariáni. Jedna tableta obsahuje 450 mg spiruliny.
Spirulina je sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obsahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, např. fykocyanin a sulfolipidy. Je také výjimečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidů, enzymů, vitaminů a minerálních látek. Spirulina silně zvyšuje hladinu interferonu gama a interleukinů v těle. Tyto látky jsou klíčové pro zdravou imunitní reakci těla.
Esenciální AMINOKYSELINY
Spirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65%), daleko více než maso nebo ryby (15-25%), sojové boby (35%), sušené mléko (35%), obiloviny (8-14%) nebo plnotučné mléko (3-4%). Spirulina obsahuje jako jeden z mála rostlinných zdrojů všechny esenciální aminokyseliny.
Zásadní význam stravitelnosti proteinu
Buněčná stěna Spiruliny je tvořena měkkými mukopolysacharidy, neobsahuje celulózu, což umožňuje snadnou stravitelnost a její vstřebávání. Tato vynikající stravitelnost je zvláště důležitá pro jedince trpící podvýživou u kterých je snížena kapacita příjmu živin. Podávání spiruliny podvyživeným dětem je účinnější než při sušeném mléce, protože laktóza obsažená v mléce může vyvolat potíže se zažíváním.
Srovnání obsahu proteinu v spirulině av potravinách bohatých na proteiny:
BETA karoten
Spirulina je nejbohatším zdrojem beta karotenu, Je 25x bohatší než syrová mrkev. Na rozdíl od syntetického vitaminu A az tuku z rybích jater, betakaroten je zcela netoxický, má značné terapeutické účinky, včetně schopnosti snižovat sérum cholesterolu a všudypřítomné rakoviny. Beta karoten snižuje riziko všech druhů rakoviny, včetně rakoviny plic, jícnu, žaludku, tlustého střeva, gastrointestinálního traktu, prsou a pochvy.
Fykocyanin
Nejvýznamnějším barvivem v Spirulině je fykocyanin. Tento proteinový komplex tvoří přibližně 15% celé hmotnosti. Podle posledních vědeckých výzkumů má fykocyanin značné antioxidační, protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Ovlivňuje tvorbu kmenových buněk kostní dřeni, podporuje tvorbu makrofágů a stimuluje fagocytózu. Tím výrazně přispívá ke stimulaci imunitního systému. Fykocyanin snižuje toxicitu v ledvinách a hraje zásadní roli při ochraně proti selhání ledvin způsobeném toxickými prvky nebo léky, má všestranné využití při léčbě dysfunkce ledvin.
CHLOROFYL
Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, který má výrazné čistící a detoxikační účinky. Pomáhá z organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Regeneruje jaterní tkáň, pročišťuje krevní řečiště. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně s fykocyaninem, železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.
KAROTENOIDY
Spirulina obsahuje komplex několika karotenoidů bohatých na antioxidanty. Karotenoidy jsou tvořeny přibližně 50% karotenů - alfa, beta a gama a 50% xantofyly - zeaxantin, astaxanthin, a další. Ačkoliv beta karoten je ze všech karotenoidů nejznámější, komplex rozličných karotenoidů je mnohem efektivnější než jen izolovaný syntetický beta karoten ve formě vitamínových přípravků.
ŽELEZO
Spirulina je jedním z nejbohatších zdrojů železa, které hraje zásadní roli při tvorbě hemoglobinu a zdravého imunitního systému. Obsah železa v Spirulině je několikanásobně vyšší než v ostatních potravinách a jeho vstřebatelnost je podstatně vyšší než u syntetických doplňcích železa.
Srovnání obsahu železa v Spirulině s potravinami bohatými na železo:
- Spirulina 89,0
- Obiloviny 4,5
- Pivní kvasnice 18,0
- Vejce 1,4
- Sója 12,0
- Ryby 1,2
- Hovězí maso 11,0
- Kuřecí maso, sýr 1,0
VÁPNÍK, HOŘČÍK, CHROM
Obsahuje velké množství vápníku, který je obecně deficitní ve výživě, hořčík usnadňuje absorpci vápníku v spirulině. Chrom pomáhá efektivně využít glukózu a přispívá ke stabilizaci krevního cukru.
Esenciální mastné NENASYCENÉ KYSELINY
Spirulina obsahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselina linolovou. GLA je v organismu důležitá pro tvorbu tělu prospěšných prostaglandinů PGE 1, které regulují řadu tělesných funkcí. Snižují hladinu LDL cholesterolu, příznivě působí při premenstruačním syndromu, menopauze, pomáhají při kožních problémech - akné, ekzémy.
GLYKOLIPIDY a SULFOLIPIDY
Součástí lipidů v spirulině jsou vzácné glykolipidy a sulfolipidy, které jsou mimořádně aktivní proti virovým onemocněním (brání virům proniknout do buněk). Podle vědeckých výzkumů potlačují virus HIV-1 a virus HIV-2, oparový virus a další viry způsobující deficit imunity.
ENZYMY
Spirulina obsahuje řadu enzymů a to především superoxiddismutázu (SOD) a glutathion peroxidázu, které pomáhají neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů. Poškozování organismu volnými radikály je jednou z hlavních příčin onemocnění spojených se stárnutím organismu.
POLYSACHARIDY
Základními jsou ramnóza a glykogen, které jsou v organismu snadno a rychle vstřebatelné, mají nízký glykemický index. Poskytují rychlou energii bez toho aniž by zatěžovaly slinivku nebo precitipovali hypoglikemii. Polysacharidy v Spirulině posilují imunitní systém, podporují tvorbu T-buněk, makrofágů a stimulují fagocytózu.
Výhody
- Posílení imunitního systému proti virovým onemocněním.
- Detoxikace jater a ledvin.
- V terapii anemie, podporuje zvýšení hladiny hemoglobinu.
- Pomáhá při obraně proti nádorovým onemocněním.
- Při léčbě podvýživy a hypovitaminózy, k odstranění nutričních deficitů.
- Využití vysoké výživné hodnoty v dětské výživě.
- Při léčbě kardiovaskulárních onemocnění, hypocholesterolemický účinek.
- Pomáhá odstranit chronickou zácpu, čistí trávicí ústrojí.
- Působí jako prebiotikum, podporuje tvorbu lactobacilů a bifidobakterií.
- Podpora kožního metabolismu, hojení ran a vředů.
Nutriční hodnoty
Spirulina 100 tbl
- Velikost 1 dávky: 1 tbl
- Počet dávek v balení: 100
Nutriční hodnoty 1 dávka (1 tbl) % ODD*
Spirulina 450 mg ** z toho betakarotén 0,675 mg
- *
- doporučenná dennídávka
- *denní dávka není stanovená
Zloženie prášek z riasy Spirulina platensis (450 mg/tableta), maltodextrín, protihrudkovacia látka (oxid kremičitý, stearan horečnatý), povlaková látka [leštiaca látka (hydroxypropylmethylcelulóza)]
Doporučené dávkování
Denně zapít 1-8 tablet větším množstvím vody.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.