Biotech Spirulina 100 tablet
Nejlevnější nabídky (6)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Biotech Spirulina
Spirulina je druh sinic vhodný k lidské spotřebě. Je jedním z nejstarších živých organismů na Zemi a používali ho už i Aztékové jako přístupný zdroj potravy. Spirulina je stále v mnoha kulturách součástí pravidelné stravy. Spirulina obsahuje vitaminy, minerální soli, bílkoviny a jiné účinné látky. Má vysoký obsah betakarotenu (provitamin A) a chlorofylu. Je bohatým rostlinným zdrojem mastné kyseliny gamalinolenové (GLA). Obsahuje 18 aminokyselin, z toho 8 esenciálních. Jeden gram spiruliny odpovídá výživové hodnotě jednoho kilogramu zeleniny. Přípravek neobsahuje složky živočišného původu, proto jej mohou užívat i vegetariáni. Jedna tableta obsahuje 450 mg spiruliny.
Spirulina je sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obsahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, např. fykocyanin a sulfolipidy. Je také výjimečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidů, enzymů, vitaminů a minerálních látek. Spirulina silně zvyšuje hladinu interferonu gama a interleukinů v těle. Tyto látky jsou klíčové pro zdravou imunitní reakci těla.
Esenciální AMINOKYSELINY
Spirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65%), daleko více než maso nebo ryby (15-25%), sojové boby (35%), sušené mléko (35%), obiloviny (8-14%) nebo plnotučné mléko (3-4%). Spirulina obsahuje jako jeden z mála rostlinných zdrojů všechny esenciální aminokyseliny.
Zásadní význam stravitelnosti proteinu
Buněčná stěna Spiruliny je tvořena měkkými mukopolysacharidy, neobsahuje celulózu, což umožňuje snadnou stravitelnost a její vstřebávání. Tato vynikající stravitelnost je zvláště důležitá pro jedince trpící podvýživou u kterých je snížena kapacita příjmu živin. Podávání spiruliny podvyživeným dětem je účinnější než při sušeném mléce, protože laktóza obsažená v mléce může vyvolat potíže se zažíváním.
Srovnání obsahu proteinu v spirulině av potravinách bohatých na proteiny:
BETA karoten
Spirulina je nejbohatším zdrojem beta karotenu, Je 25x bohatší než syrová mrkev. Na rozdíl od syntetického vitaminu A az tuku z rybích jater, betakaroten je zcela netoxický, má značné terapeutické účinky, včetně schopnosti snižovat sérum cholesterolu a všudypřítomné rakoviny. Beta karoten snižuje riziko všech druhů rakoviny, včetně rakoviny plic, jícnu, žaludku, tlustého střeva, gastrointestinálního traktu, prsou a pochvy.
Fykocyanin
Nejvýznamnějším barvivem v Spirulině je fykocyanin. Tento proteinový komplex tvoří přibližně 15% celé hmotnosti. Podle posledních vědeckých výzkumů má fykocyanin značné antioxidační, protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Ovlivňuje tvorbu kmenových buněk kostní dřeni, podporuje tvorbu makrofágů a stimuluje fagocytózu. Tím výrazně přispívá ke stimulaci imunitního systému. Fykocyanin snižuje toxicitu v ledvinách a hraje zásadní roli při ochraně proti selhání ledvin způsobeném toxickými prvky nebo léky, má všestranné využití při léčbě dysfunkce ledvin.
CHLOROFYL
Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, který má výrazné čistící a detoxikační účinky. Pomáhá z organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Regeneruje jaterní tkáň, pročišťuje krevní řečiště. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně s fykocyaninem, železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.
KAROTENOIDY
Spirulina obsahuje komplex několika karotenoidů bohatých na antioxidanty. Karotenoidy jsou tvořeny přibližně 50% karotenů - alfa, beta a gama a 50% xantofyly - zeaxantin, astaxanthin, a další. Ačkoliv beta karoten je ze všech karotenoidů nejznámější, komplex rozličných karotenoidů je mnohem efektivnější než jen izolovaný syntetický beta karoten ve formě vitamínových přípravků.
ŽELEZO
Spirulina je jedním z nejbohatších zdrojů železa, které hraje zásadní roli při tvorbě hemoglobinu a zdravého imunitního systému. Obsah železa v Spirulině je několikanásobně vyšší než v ostatních potravinách a jeho vstřebatelnost je podstatně vyšší než u syntetických doplňcích železa.
Srovnání obsahu železa v Spirulině s potravinami bohatými na železo:
- Spirulina 89,0
- Obiloviny 4,5
- Pivní kvasnice 18,0
- Vejce 1,4
- Sója 12,0
- Ryby 1,2
- Hovězí maso 11,0
- Kuřecí maso, sýr 1,0
VÁPNÍK, HOŘČÍK, CHROM
Obsahuje velké množství vápníku, který je obecně deficitní ve výživě, hořčík usnadňuje absorpci vápníku v spirulině. Chrom pomáhá efektivně využít glukózu a přispívá ke stabilizaci krevního cukru.
Esenciální mastné NENASYCENÉ KYSELINY
Spirulina obsahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselina linolovou. GLA je v organismu důležitá pro tvorbu tělu prospěšných prostaglandinů PGE 1, které regulují řadu tělesných funkcí. Snižují hladinu LDL cholesterolu, příznivě působí při premenstruačním syndromu, menopauze, pomáhají při kožních problémech - akné, ekzémy.
GLYKOLIPIDY a SULFOLIPIDY
Součástí lipidů v spirulině jsou vzácné glykolipidy a sulfolipidy, které jsou mimořádně aktivní proti virovým onemocněním (brání virům proniknout do buněk). Podle vědeckých výzkumů potlačují virus HIV-1 a virus HIV-2, oparový virus a další viry způsobující deficit imunity.
ENZYMY
Spirulina obsahuje řadu enzymů a to především superoxiddismutázu (SOD) a glutathion peroxidázu, které pomáhají neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů. Poškozování organismu volnými radikály je jednou z hlavních příčin onemocnění spojených se stárnutím organismu.
POLYSACHARIDY
Základními jsou ramnóza a glykogen, které jsou v organismu snadno a rychle vstřebatelné, mají nízký glykemický index. Poskytují rychlou energii bez toho aniž by zatěžovaly slinivku nebo precitipovali hypoglikemii. Polysacharidy v Spirulině posilují imunitní systém, podporují tvorbu T-buněk, makrofágů a stimulují fagocytózu.
Výhody
- Posílení imunitního systému proti virovým onemocněním.
- Detoxikace jater a ledvin.
- V terapii anemie, podporuje zvýšení hladiny hemoglobinu.
- Pomáhá při obraně proti nádorovým onemocněním.
- Při léčbě podvýživy a hypovitaminózy, k odstranění nutričních deficitů.
- Využití vysoké výživné hodnoty v dětské výživě.
- Při léčbě kardiovaskulárních onemocnění, hypocholesterolemický účinek.
- Pomáhá odstranit chronickou zácpu, čistí trávicí ústrojí.
- Působí jako prebiotikum, podporuje tvorbu lactobacilů a bifidobakterií.
- Podpora kožního metabolismu, hojení ran a vředů.
Nutriční hodnoty
Spirulina 100 tbl
- Velikost 1 dávky: 1 tbl
- Počet dávek v balení: 100
Nutriční hodnoty 1 dávka (1 tbl) % ODD*
Spirulina 450 mg ** z toho betakarotén 0,675 mg
- *
- doporučenná dennídávka
- *denní dávka není stanovená
Zloženie prášek z riasy Spirulina platensis (450 mg/tableta), maltodextrín, protihrudkovacia látka (oxid kremičitý, stearan horečnatý), povlaková látka [leštiaca látka (hydroxypropylmethylcelulóza)]
Doporučené dávkování
Denně zapít 1-8 tablet větším množstvím vody.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.