Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Umeboshi patří k tradičním japonským produktům. Umeboshi se vyrábí z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso.
Švestičky Umeboshi – jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno. Jsou bohaté na organické kyseliny, jako je kyselina citronová (je zajímavostí, že obsahují více kyseliny citronové než samotný citron) dále obsahují kyselinu jablečnou a jantarovou.
Plody nelze konzumovat syrové přímo ze stromu. Švestičky se nejdříve omyjí a pak se suší na rýžových rohožích několik dnů a nocí. Poté se nakládají s červenými lístky rostliny Shizo a s mořskou solí. Nechávají se několik let v dřevěných kádích fermentovat. Švestičky umeboshi dokážou zahnat únavu a celkově skvěle vyladit váš organismus. Více než tisíc let se užívají při nechutenství, žaludečních potížích, nachlazení, kašli i horečkách.
Vyrobeno přírodní fermentací.
Složení: bio umeboshi (Ume švestky), mořská sůl (22%), Shiso (Perilla)
Návod k přípravě:
Štiplavá, slanokyselá chuť Umeboshi se skvěle hodí pro dochucení salátových dresinků a omáček. K ochucení pokrmů, do rýžových koulí apod. Lze konzumovat přímo, bez úpravy – nechte rozplynout v ústech nebo přidejte do jídla – vždy odstraňte pecku.
Balení: 60 g
Země původu:
MITOKU - dovoz z Japonska
V naší nabídce naleznete i další ochucovadla.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.