Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
VLÁKNINA MANA, který je vyroben z produktů běžně vyprodukovaných v Evropě a tedy je vhodný všem Evropanům.
Výhodou tohoto výrobku je kombinované složení z více rostlinných druhů (pšenice, pohanka, jablka), které se vzájemně vhodně doplňují obsahem rozpustných a nerozpustných složek vlákniny a poskytují současně i širší spektrum doprovodných látek, z nichž některé jsou vitamínového charakteru jako např.. rutin z pohanky, vitamíny skupiny B z pšenice a pod. (Rutin působí pozitivně při krvácivých stavech, zvýšeném krevním tlaku a při alergiích Tonizuje a obnovuje cévní stěny, tj. ochraňuje před infarkty a cévními příhodami. Významná je jeho schopnost chránit organismus před účinkem rakovinotvorných látek)
Vláknina je složka potravin rostlinného původu, která patří k nestravitelný složkám potravy. Po přechodu trávicím traktem se vůbec nemění, čili má nulovou energetickou hodnotu. Rozeznáváme dva základní druhy vlákniny v potravě: ve vodě nerozpustná a ve vodě rozpustná vláknina. Oba typy vlákniny regulují práci střev, avšak různým způsobem. Vláknina nerozpustná ve vodě obsahuje celulózu (např. obilné otruby) a lignin. Nemá vliv na vyprazdňování žaludku, ale ve střevě absorbuje množství vody, změkčuje stolici a vytváří její objem. Tím udržuje obsah střev v pohybu, což vede k prevenci zácpy, rakoviny tlustého střeva a divertikulárních chorob. Urychlením přechodu tráveniny střevem se snižuje tvorba toxických látek, vyplavují se karcinogeny, žlučové kyseliny a cholesterol. Vláknina rozpustná ve vodě obsahuje pektin (např. ovoce se slupkou) a hemicelulózy (slupky obilných zrn, otruby). Snižuje kyselost žaludku, zpomaluje vyprazdňování žaludku, váže vodu, snižuje vstřebávání cholesterolu a obalením potravy snižuje vstřebávání živin. Absorbuje toxické látky. Zpomaluje průchod potravy zažívacím traktem, ale zároveň brání i vstřebávání některých substancí. Např. brzdí absorpci sacharidů z tenkého střeva do krve, čímž uhlazuje kolísání krevního cukru. Rozpustná vláknina také ve střevech na sebe nabaluje žlučové kyseliny a cholesterol a snižuje tak množství cholesterolu v těle.
Vláknina je důležitou složkou racionální vyvážené stravy. Její působení je jako preventivní, tak i léčebné. Trvalý nebo dlouhodobý nedostatek vlákniny ve stravě může vést k řadě zdravotních problémů. Na základě současných poznatků o funkcích vlákniny pro náš organismus můžeme pochopit, jak se podílí tento nedostatek na epidemii civilizačních chorob v naší současné populaci. Nejčastější příčinou úmrtí jsou důsledky snížené průchodnosti cév a zanesení organismu odpadními látkami - infarkty, mozkové mrtvice a rakovina.
Významným pozitivním účinkem vlákniny je tzv.. "Prebiotické" působení. Na rozdíl od tzv.. "Probiotik", což jsou prospěšné mikroorganismy osídlujúce střevní trakt, "prebiotika" jsou látky podporující probiotické bakterie, usnadňující jejich osídlení ve střevě a pomáhající vytesniť nežádoucí hnilobné mikroorganismy. Velmi vhodná je proto kombinace výrobků obsahujících vlákninu s výrobky s obsahem živých probiotických kultur.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nemá žádné recenze.